Slimme, innovatieve oversteek

Slimme, innovatieve oversteek

29 jun 2021

Hoe verbind je twee gebieden tot één samenhangend geheel als daar een belangrijke gebiedsontsluitingsweg tussen loopt? En hoe kun je dat ook nog eens innovatief doen? 

 

Dit vraagstuk speelt in Enschede in het gebied tussen de campus van Universiteit Twente en het Business & Science-deel van Kennispark. De Hengelosestraat vormt hier, met haar 2x2 profiel, een flinke barrière tussen beide terreinen. Om deze te slechten, hebben de gemeente Enschede en Kennispark een plan gemaakt voor een Slimme verbinding. Deze verbinding betreft zowel een verbetering van de fysieke verbinding voor langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) als een verbinding tussen bedrijven/medewerkers en universiteit/studenten. De Slimme oversteek dient als ‘landmark’ bij te dragen aan de innovatieve uitstraling van het gebied voor zowel gebruikers (voetgangers/fietsers die oversteken) als passanten (bijvoorbeeld automobilisten die de Slimme oversteek kruisen). 

 

Vanuit verschillende gremia en planvormingen zijn al diverse ideeën over mogelijke innovaties en toepassingen voor de Slimme verbinding aangedragen. Voorbeelden zijn de oplichtende zebrapaden, groene golf voor fietsers, informatie over bedrijven op Kennispark, ”haal ik de trein nog” info, routering naar vergaderzaal op Kennispark, enzovoorts.  

 

De uitdaging wordt om de mix te vinden tussen een toepassing waarmee Kennispark op de kaart wordt gezet (innovatie) en een oplossing die praktisch realiseerbaar is. Keypoint is deze uitdaging aangegaan en zal het gehele proces begeleiden. Uiteindelijk komen we met een plan van aanpak waarmee concrete innovatieve ideeën kunnen worden uitgevraagd of waarmee meer richtinggevende ideeën middels een prijsvraag verder gebracht kunnen worden.  

 

Mocht u met een vergelijkbare uitdaging zitten, of graag een innovatief idee concreet willen maken? Maar worstelt u met de manier waarop dit het beste gerealiseerd kan worden? Neem dan contact op met Patrick Duwel of Mark ten Brummelhuis.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit 

Nieuws

10 mrt
Frits de Haan Door

Frits de Haan

De toekomst van de fiets: Ruimte maken voor diversiteit 

De fiets biedt tal van voordelen die het een aantrekkelijk vervoermiddel maakt. Mede door de komst van steeds meer typen aangepaste fietsen is fietsen relatief makkelijk en toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Tegelijkertijd vormt zich ook het beeld dat hierdoor nieuwe problemen ontstaan. De verscheidenheid aan fietsen wordt groter, waarbij verschillen in massa, breedte, en snelheid soms problemen opleveren, bijvoorbeeld op de vaak smalle fietspaden. In dit artikel duiken we in de oorzaken, bijkomstige problemen en mogelijke oplossingen.

Lees verder
Jet onderzoekt: Hoe ervaren senioren shared space?

Nieuws

11 feb
Frits de Haan Door

Frits de Haan

Jet onderzoekt: Hoe ervaren senioren shared space?

Jet Peters, masterstudent Mobiliteitswetenschappen, liep de afgelopen zes maanden stage bij ons. Ze onderzocht hoe senioren zich gedragen in een shared space-omgeving. Welke maatregelen zijn nodig om het comfort en de veiligheid van 70-plussers op de fiets te verbeteren.

Lees verder
Op naar de "schoolzone 2.0", een evaluatie van de schoolomgeving in Haarlemmermeer

Project

03 dec
Patrick van Soest Door

Patrick van Soest

Op naar de "schoolzone 2.0", een evaluatie van de schoolomgeving in Haarlemmermeer

Voor de gemeente Haarlemmermeer heeft Keypoint samen met HGCA 11 schoolzones geëvalueerd. We hebben de effectiviteit van de schoolzones onderzocht door middel van schouwen en gesprekken met de scholen. Het onderzoek heeft geleid tot een prototype schoolzone 2.0.

Lees verder