30 in het OV

30 in het OV

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Met onze tool 30 in het ov maken we voor gemeenten en provincies inzichtelijk wat de invloed is op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.

30 km/u in de bebouwde kom

Veel gemeenten zijn bezig met het invoeren van 30 km/uur als maximumsnelheid binnen een groot deel van de bebouwde kom. Het doel hiervan is om het snelheidsverschil tussen gemotoriseerde weggebruikers en langzamer verkeer te verkleinen en zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Die plannen hebben niet alleen invloed op de verkeersveiligheid, maar ook op het openbaar vervoer. Wij verwachten positieve effecten in het kader van leefbaarheid. Lagere snelheden maken fietsen en lopen aantrekkelijker en veiliger. Dat is belangrijk voor het voor- en natransport. Er zijn echter ook negatieve effecten, vooral op de rijtijden van het openbaar vervoer.  

Meer inzicht in gevolgen

Met onze tool 30 in het ov maken we voor gemeenten en provincies inzichtelijk wat de invloed is op de rijtijden van het ov. Hiervoor maken we onder andere gebruik van floating car data uit bussen.  

We berekenen de extra reistijd die de bussen nodig hebben om hun route af te leggen na invoering van de nieuwe maximumsnelheden. Hiermee berekenen we per traject of wegvak de verwachte extra rijtijd. Deze informatie zetten wij om naar een overzichtelijke interactieve kaart, die duidelijk maakt wat de gevolgen zijn voor het openbaar vervoer.  

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw provincie of gemeente? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht

Neem contact op over dit project

Gewoon een vraag of wilt u graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Vul onderstaand formulier in en wij nemen uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met u op.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Andere projecten

Ook leuk om te lezen

Doelgroepenvisualisatietool

Project

31 jan
Rogier Busscher Door

Rogier Busscher

Doelgroepenvisualisatietool

De doelgroepenvisualisatietool toont reizigersstromen in het doelgroepenvervoer. Het geeft inzicht in ritaantallen, belangrijke relaties en ook waar het regulier openbaar vervoer rijdt. Dit helpt beleidmakers bij het identificeren van kansen voor integratie tussen doelgroepenvervoer en regulier ov.

Lees verder
Deelmobiliteit in Beeld

Project

08 nov
Ramon Kienhuis Door

Ramon Kienhuis

Deelmobiliteit in Beeld

Deelmobiliteit in Beeld biedt gemeenten de tools om deelmobiliteitsbeleid effectief te monitoren. Het geeft waardevolle inzichten om aanbieders aan te sturen, waardoor deelmobiliteit een blijvende en duurzame plek krijgt in onze steden en beleidsvoering.

Lees verder
Parkeerdatamonitor

Project

04 nov
Liesbeth Knap Door

Liesbeth Knap

Parkeerdatamonitor

Data over parkeerplaatsen is cruciaal voor het informeren van automobilisten en maakt multimodaal reizen mogelijk. De Parkeerdatamonitor van Keypoint laat zien of uw parkeerplaatsen al digitaal wereldkundig worden gemaakt.

Lees verder